BARBER ACADEMY

Re-Touch Hairstyling: GoPro Hairart

Doordat er voor het heren-kappersvak geen erkende opleiding is en alleen de basis hiervan wordt behandeld in de allround kappersopleiding, zijn er vele (junior en senior) kappers m/v die graag hun kennis nog verder willen uitbreiden als het gaat om het knippen van heren kapsels.

Wij van Team Re-Touch zijn zeer gemotiveerd om onze vakkennis over te brengen op de kappers die de fijne kneepjes van ons vak willen aanleren of hun niveau willen opkrikken. Wat ons onderscheidt van andere opleiders is dat er bij ons, dankzij onze multiculturele achtergrond, op elk haartype getraind kan worden waaronder ook black hair!

Sinds 2012 verzorgen wij bij ons in de barbershop 3 verschillende, maar toch zeer samenhangende, workshops/trainingen namelijk ; een workshop ‘figuur scheren’, een training ‘knip- en opscheertechnieken voor het herenvak’ en/of een workshop ‘klassiek scheren’. Dit kan ook bij jou in de salon/barbershop. Zo hebben we o.a. al workshops/trainingen gegeven bij Hairstudio Variaty, Hair Lovers by Stephanie, Kapsalon Haarhoek, Kapsalon Be Beautiful, Hair Level, ROC Midden Nederland Beauty College en geven we meerdere malen per jaar workshops bij Kappersgroothandel Koos van der Beek en Alfaparf Milano Nederland.


TRAINING KNIP- EN OPSCHEERTECHNIEKEN HERENVAK

Tijdens deze training laten we stap voor stap (op een model) zien hoe je het beste een traditioneel, casual of modern herenkapsel creëert waarna je deze stappen, onder begeleiding van ons, zelf gaat toepassen op je model. We leren je de juiste opscheertechnieken waarmee je een perfecte overloop neerzet zonder ‘rand’ en hoe je te werk moet gaan bij een kruin zodat er geen uitstekende plukjes ontstaan.

Daarnaast leren we je, indien nodig, hoe je een klap-mes moet hanteren en hoe je hiermee mooie en strakke contouren maakt. Tot slot geven we je onmisbare tips en tricks mee m.b.t. hygiëne en onderhoud van je gereedschap.

Voor wie:                        Kappers m/v

Aantal deelnemers:      min. 2 max. 6 voor een reguliere training. Indien u met meer dan 6 deelnemers of in groepen een training wilt volgen? Neem dan contact met ons op.

Duur:                              6 uur (van 10.00 uur tot 16.00 uur)

Plaats:                            Re-Touch Hairstyling, Utrecht

Prijs:                               € 295,- p.p. excl. btw, incl. lunch

Op locatie:                     Prijs op aanvraag


WORKSHOP FIGUUR SCHEREN

Natuurlijk willen we dat allemaal kunnen, uit de vrije hand met een scheermes een figuur scheren in het haar! Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. Je moet beschikken over een extreem vaste hand en zeer ervaren zijn met de scheermes. Eenmaal weggeschoren met het mes zijn foutjes niet meer te corrigeren. Dit alles zorgt ervoor dat de lat hoog ligt voor de dames- en herenkapper en durven ze dit niet in de praktijk toe te passen.

Tijdens deze workshop geven we je zeer bruikbare tips, tricks & tools mee waardoor elke kapper (m/v) het figuur scheren aandurft. Je gaat onder begeleiding van ons het figuur scheren oefenen op een model en leren we je stap voor stap hoe je ervoor zorgt dat geschoren lijnen niet te breed worden, hoe je het figuur mooi wegwerkt in de overloop en hoe je diepte kan geven aan je figuur zodat je creatieve ideeën uitmonden tot een prachtig eindresultaat.

Voor wie:                        Kappers m/v met al enige kennis van het herenvak

Aantal deelnemers:      min. 2 en max. 6 voor een reguliere training. Indien u met meer dan 6 deelnemers of in groepen een training wilt volgen? Neem dan contact met ons op.

Duur:                              3,5 uur (van 18.30 uur tot 22.00 uur)

Plaats:                            Re-Touch Hairstyling, Utrecht

Prijs:                               € 175,- p.p. ex btw

Op locatie:                     Prijs op aanvraag


WAT HEB JE NODIG?

Ten eerste moet je zelf een model meenemen, elk haartype mag maar het haar moet wel minimaal 3 weken niet geknipt zijn. Daarnaast is alles wat je nodig hebt aanwezig in de barbershop maar uiteraard mag je ook je eigen gereedschap meenemen. Tijdens de workshop en/of training gebruiken we een tondeuse, opzetstukjes, kam, trimmer, shavette, scheermesjes, nekkwast, schaar en coupeschaar.

Het is ook mogelijk benodigdheden bij ons aan te schaffen. Wij verkopen startpakketten (excl. schaar & coupeschaar) voor een mooie prijs. In dit pakket zit alles wat je nodig hebt om een mooi strak kapsel neer te zetten.


KLASSIEK SCHEREN

Ook mannen willen zo nu en dan een heerlijk gevoel van ‘wellness’. Als kapper/barbier kan je jouw klant dit geven in de vorm van Klassiek Scheren.

Tijdens deze workshop oefenen we eerst op het juist hanteren van de Shavette (klapmes). Vervolgens geven wij een demo van het modelleren van de baard met aansluitend het klassiek scheren en nemen we zo stap voor stap de volgorde van deze behandeling door waarna je deze stappen, onder begeleiding van ons, gaat toepassen op je eigen model en geven we je gaandeweg tips op het gebied van veiligheid en hygiëne.

Voor wie:                        Kappers m/v met al enige kennis van het herenvak

Aantal deelnemers:      min. 2 en max. 6 voor een reguliere training. Indien u met meer dan 6 deelnemers of in groepen een training wilt volgen? Neem dan contact met ons op.

Duur:                              6 uur (van 10.00 uur tot 16.00 uur)

Plaats:                            Re-Touch Hairstyling, Utrecht

Prijs:                               € 250,- p.p. ex btw

Op locatie:                     Prijs op aanvraag


WAT HEB JE NODIG?

Een model met een baardgroei van minimaal 1 cm.
Verder zijn alle benodigdheden voor de behandeling ‘klassiek scheren’ aanwezig en eventueel te koop in de barbershop.


VRAGEN OVER ONZE WORKSHOPS & TRAININGEN?

Heeft u een vraag over onze workshops en trainingen neem dan contact met ons op via het onderstaand inschrijfformulier of bel ons op telefoonnummer 030-2443145.

(Gelieve dit formulier alleen te gebruiken voor inschrijvingen!)

INSCHRIJFFORMULIER

Bedrijfsnaam (optioneel)

Voornaam (verplicht)

Achternaam (verplicht)

Adres (verplicht)

Postcode (verplicht)

Plaats (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Emailadres (verplicht)

Geboortedatum (voorbeeld dd-mm-jjjj)

Waar wil je voor inschrijven? (verplicht)

Incl. werkmateriaal pakket? Ja

Ja Ik accepteer de Algemene Voorwaarden