TEAM RE-TOUCH

Ramses Versluis

Ik ben de oprichter en eigenaar van Re-Touch Hairstyling.
Op mijn 16e ben ik begonnen met knippen. Het was toen vooral een hobby naast mijn studie en Ik knipte toen voornamelijk het haar van mijn Surinaamse en Antilliaanse vrienden. Het zetten van strepen en kleine figuurtjes in het haar was destijds een ‘upcoming hype’ en mijn vrienden zaten daarom graag model zodat ik het figuur scheren kon oefenen. Mede dankzij mijn creatieve achtergrond bleek ik hier behoorlijk goed in te zijn en ik besloot dan ook dat ik hier mijn werk van wilde maken.

Zodoende ben ik, na het afronden van mijn MHBO-economie opleiding, de kappersopleiding gaan volgen. Tijdens deze opleiding heb ik bij verschillende kapsalons en barbershops gewerkt en kwam ik tot de ontdekking dat mijn passie vooral bij het herenvak lag. Op mijn 21e kreeg ik de kans om mijn eigen kapsalon te openen in Winkelcentrum De Punt in Zuilen, Utrecht. Omdat de kappersopleiding destijds veelal gericht was op vrouwen en ik totaal geen affiniteit had voor het zetten van een permanent of coupe soleil heb ik deze kans gegrepen en besloot ik na het 2e studiejaar om met de opleiding te stoppen.

In 2012, na ruim 12 jaar in mijn eentje een kapsalon te hebben gerund, vond ik dat het tijd was om een team samen te stellen en groter te worden. Ik ging op zoek naar een grotere locatie en collega’s met dezelfde toekomstvisie. Samen streven wij naar meer erkenning voor de Black-/Mixed Hair barbier in Nederland.

Op het moment ligt mijn ambitie bij het lesgeven en wil ik mijn ervaring en vakkundigheid op het gebied van het herenvak en figuur scheren overbrengen op andere kappers.

Instagram: Retouchbarbershop

Simon de barber is een professionele barbier uit hartje Utrecht. Simon staat bekend om zijn warme persoonlijkheid, sociale skills en eindeloze aandacht voor ieder klant.

”Ik ben gespecialiseerd in scherpe overlopen, blackhair en klassieke kapsels die tijdloos zijn. Of je nou een pompedour wil of een undercut alles is mogelijk. Samen komen we tot de beste oplossing tot een perfecte kapsel die het best bij je past. Je mag pas na buiten als je tot in de punten gestyld bent!”

Instagram: Simondebarber_
Snapchat: Simondebarber
Facebook: Simondebarber

Mijn naam is Nathanael, beter bekend als Maduro. Inmiddels ben ik al een aantal jaar een bekend gezicht bij Re-Touch. De eerste paar jaar alleen op zaterdag als leerling barbier, maar inmiddels heb ik het knippen helemaal onder de knie. Daarom ben ik tegenwoordig, als zzp-er onder naam Maduro the Barber, de gehele week te vinden in Re-Touch.

Het knippen maakt mensen blij en dus mij ook!! De waardering die je krijgt nadat je iemand van een vers nieuw kapsel hebt voorzien is onbeschrijfelijk!

Instagram: maduro_the_barber

Fabian Esajas

Ik werk al zo’n 12 jaar als herenkapper en ik ben sinds 2013 werkzaam als kapper/barber bij Re-Touch Hairstyling te Utrecht. Ik zag mijn oom Ricky, die er helaas niet meer is, als mijn grote voorbeeld in het kappersvak. Van mijn oom heb ik veel meegekregen van het vak, evenals de passie die ik hiervoor heb ontwikkeld. Voordat ik bij Re-Touch terecht kwam ben ik jarenlang werkzaam geweest in Amsterdam.

Net als mijn collega’s binnen Re-Touch weet ik uitstekend om te gaan met verschillende haartypes. Mijn ambitie is om andere kappers te inspireren met mijn werk en specialisaties. Mijn specialisaties zijn traditioneel knippen en (figuren) scheren. Ik vind het geweldig dat het scheren van figuren tegenwoordig steeds meer als kunst wordt erkend en ik vind het fijn om te zien dat barbershops een steeds grotere populariteit genieten. Voor meer informatie en foto´s van mijn werk kunt u kijken op mijn Instagram account: darthfadercuts.

Clarence Anches


In 2009 ben ik van Suriname naar Nederland verhuist. Ik ben toen in 2014 begonnen als stagiaire bij Re-Touch, dat komt door Don the Barber, hij was al heel lang mijn kapper. Toen ik voor mijn school een stageplek nodig had verwees hij mij door naar Re-Touch. Ik deed daar eerst klusjes zoals het schoon houden van de zaak, ik wilde zelf ook graag het vak leren en ging toen eerst kijken hoe het bij de andere kappers ging en daarna ging ik zelf aan de slag. Ik kreeg het al snel onder de knie en leerde dus al snel nieuwe dingen, zoals figuurscheren, Europees haar en hoe je allerlei verschillende haartypes moet knippen en welke handelingen je daarvoor moet toepassen.
Ik groeide al snel als barbier, ik kreeg mijn eigen klantenbestand en een contract bij Re-Touch Hairstyling. Ik heb erg veel plezier in mijn werk als barbier, hou ervan om nieuwe mensen te ontmoeten en sta altijd open om nieuwe dingen te leren om zo mezelf te ontwikkelen als barbier. Ook vind ik het fijn om te zien dat mensen tevreden zijn met hun kapsel nadat ze bij mij geweest zijn.
Mijn collega’s bij Re-Touch Hairstyling hebben mij erg veel geleerd en zo ben ik de barbier geworden die ik nu ben. Ik ben hier begonnen door Don the Barber daardoor ben ik nu een zelfstandige barbier geworden en ben hem daar heel dankbaar voor. Om een indruk te krijgen van wat ik doe kunt u een kijkje nemen op mijn Instagram: https://www.instagram.com/anchobarber/