TEAM RE-TOUCH

Ramses Versluis

Ik ben de oprichter en eigenaar van Re-Touch Hairstyling.
Op mijn 16e ben ik begonnen met knippen. Het was toen vooral een hobby naast mijn studie en Ik knipte toen voornamelijk het haar van mijn Surinaamse en Antilliaanse vrienden. Het zetten van strepen en kleine figuurtjes in het haar was destijds een ‘upcoming hype’ en mijn vrienden zaten daarom graag model zodat ik het figuur scheren kon oefenen. Mede dankzij mijn creatieve achtergrond bleek ik hier behoorlijk goed in te zijn en ik besloot dan ook dat ik hier mijn werk van wilde maken.

Zodoende ben ik, na het afronden van mijn MHBO-economie opleiding, de kappersopleiding gaan volgen. Tijdens deze opleiding heb ik bij verschillende kapsalons en barbershops gewerkt en kwam ik tot de ontdekking dat mijn passie vooral bij het herenvak lag. Op mijn 21e kreeg ik de kans om mijn eigen kapsalon te openen in Winkelcentrum De Punt in Zuilen, Utrecht. Omdat de kappersopleiding destijds veelal gericht was op vrouwen en ik totaal geen affiniteit had voor het zetten van een permanent of coupe soleil heb ik deze kans gegrepen en besloot ik na het 2e studiejaar om met de opleiding te stoppen.

In 2012, na ruim 12 jaar in mijn eentje een kapsalon te hebben gerund, vond ik dat het tijd was om een team samen te stellen en groter te worden. Ik ging op zoek naar een grotere locatie en collega’s met dezelfde toekomstvisie. Samen streven wij naar meer erkenning voor de Black-/Mixed Hair barbier in Nederland.

Op het moment ligt mijn ambitie bij het lesgeven en wil ik mijn ervaring en vakkundigheid op het gebied van het herenvak en figuur scheren overbrengen op andere kappers.

Instagram: Retouchbarbershop

(under construction)

(under construction)